Márki-Zay Péter még vasárnap is osztogat Budapesten2Fénykép© bama.hu

Márki-Zay Péter még vasárnap is osztogat Budapesten

, 9 hír, oldalnézet

Korrupcióellenes küzdelméről, ésannak nyomán indított akciójárólposztolt vasárnap a közösségi oldalán Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Facebookon azt írta, aktivistáik Budapest legnagyobb terein várják azokat, akik csatlakozni szeretnének a korrupcióellenes küzdelemhez.

A bejegyzésben az áll, a kék szalag az elszámoltatás és a korrupcióellenes küzdelem jelképe.

Ha egyetlen célt kellene mondani, akkor az a korrupcióellenesség – erről már az Indexnek adott interjúban beszélt Hódmezővásárhely polgármestere. „Annak idején a fideszes Fricz Tamás fogalmazta meg azt, hogy Magyarország egy következmények nélküli ország. Igaz, nem a Fidesz-kormány alatt tette, de ebben igaza volt. Én személy szerint erre a problémára vezetem vissza azt, hogy ma Magyarország az egész Európai Unió legkorruptabb országa, hogy itt halnak meg a legtöbben a Covidban, és hogy itt él a legtöbb szegény ember" – így a politikus.

„A járványkezelést is ez határozta meg, ezért építünk kínai vasutat külföldi hitelből, és ezért engedünk be bűnöző migránsokat pénzért az országba, miközben a Fidesz elvileg a bevándorlásellenes párt. Én azt látom, hogy ennek a kormánynak csak a lopás számít, semmi más. Ennek véget kell vetni” – mondta.