Márki-Zay Péter szerint akár kétharmados többsége is lehet az ellenzéknek 2022-ben2Fénykép© magyarnarancs.hu

Márki-Zay Péter szerint akár kétharmados többsége is lehet az ellenzéknek 2022-ben

, 5 hír, oldalnézet

Ha mind a 106 körzetben a választók előválasztással dönthetik el, ki a legalkalmasabb közös jelölt a Fidesz legyőzésére helyben, akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben. Erről ír legújabb Facebook-posztjában Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere.

Szerinte ugyanis óriási előrelépés az ellenzéki sikerhez, hogy a Párbeszéd és a Szocialisták után a Jobbik is csatlakozott a 106 előválasztás megszervezéséhez.”Ha mind a 106 körzetben a választók döntik majd el, ki a Fidesz legyőzésére legalkalmasabb közös jelölt 2022-ben, akkor az ellenzéknek akár kétharmados, rendszerváltó többsége is lehet majd az új parlamentben” – írja Márki-Zay.

Hozzátette a hódmezővásárhelyi polgármester, hogy „a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében gratulálok a Jobbik döntéséhez és tovább dolgozunk azon, hogy minden párt csatlakozzon az előválasztáshoz”. Azt is szeretné, ha lenne egy közös ellenzéki program, mert ez szerinte garantálná, hogy a 2010 utáni korrupció felszámolásával a 2010 előtti korrupció sem tér vissza.