Marozsán Dzsenifer gólt lőtt a budapesti női Bajnokok Ligája-döntőben5Fénykép© blikk.hu

Marozsán Dzsenifer gólt lőtt a budapesti női Bajnokok Ligája-döntőben

, 7 hír, 4 oldalnézet

Remek hangulatban, több mint 20 ezer néző előtt játszotta egymás ellen a női Bajnokok Ligája döntőjét a budapesti Groupama Arénában a Lyon és a Barcelona. Az ötszörös győztes, ezzel rekorder franciák esélyt sem adtak a gránátvörös-kékeknek, a triplázó Ada Hegerberg vezérletével már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést és BL-trófea sorsát.

Klubszinten még soha nem adott otthont ilyen rangos mérkőzésnek Magyarország, a hatalmas sportdiplomáciai siker pedig nem csak a szakmabelieket, de a köztudottan futballimádó hazai szurkolókat is megmozgatta: alig egy hónap alatt az összes jegy gazdára talált. Mindennek két oka is lehetett: egyrészt a finálé egyik résztvevője az az FC Barcelona volt, amely alighanem a legnépszerűbb külföldi csapat a magyarok körében, másrészt a rivális Olympique Lyont erősíti a német válogatott, ám magyar származású Marozsán Dzsenifer.

A Budapesten született középpályást hatalmas szeretettel és óvációval fogadták a szurkolók, aki a francia drukkerek örömére is, de góllal hálálta meg a szívélyes fogadtatást: az 5. percben Van de Sanden lapos centerezésére teljesen egyedül érkezett középen, és a hálóba passzolt.