Márton Anna és Pusztai Liza elődöntőbe jutott11Fénykép© sonline.hu

Márton Anna és Pusztai Liza elődöntőbe jutott

, 24 hír, 0 oldalnézet

Az egyéniben világbajnoki harmadik helyezett, Európa-bajnoki ezüstérmes Márton magabiztos győzelemmel kezdett Battai Sugár ellen, majd öt tussal verte a francia Malina Vongsavadyt. A harmadik fordulóban a dél-koreai Kim Dzsi Jonnal szemben nehezen lendült bele, az asszó elejét az ázsiai kardozó uralta. Márton 7-6-nál vezetett először, utána viszont nagyon határozott akciókat mutatott be, és ellépett 13-6-ra. Kim innen még valamelyest fel tudott zárkózni, de a magyar kardozó továbbjutását nem veszélyeztette.

A biztos éremért Olga Nyikitinával kellett megküzdenie, de igazából nem volt nehéz dolga, csak az asszó eleje volt szoros, 4-4 után Márton pontosan kivitelezett támadásokkal 12-4-re elhúzott, így esélye sem volt a győzelemre a csapatban világ- és Európa-bajnok orosznak.

Az egyéniben Eb-bronzérmes Pusztai, aki kiemeltként Mártonhoz hasonlóan a pénteki selejtezőben még nem vívott, a francia Faustine Clapier-t és a német Anna Limbachot is magabiztosan verte, és önbizalommal telve kezdte asszóját az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Mariel Zagunis ellen is. A 36 éves amerikait szinte állva hagyta, 7-1-ig nagyon gyorsan és könnyedén adta a tusokat.