Másodfokú riasztás a heves szél miatt
Fotó: hvg.hu

Másodfokú riasztás a heves szél miatt

5 hírek, 5

Több száz háztartásban még mindig nem sikerült elhárítani a csütörtöki vihar következményeit, de már itt az új riasztás. A nyugat-dunántúli régióban 120 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás csütörtökön. A megsérült villanyvezetékek és oszlopok javítása vasárnapig is elhúzódhat - tájékoztatta szombat este az E.ON szóvivője az MTI-t. A munkát aligha gyorsítja fel az újabb vihar. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki másodfokú riasztást szombat este, míg Csongrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A dél felől az ország keleti harmadán, Tiszántúlon egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik. A zivatarokat felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30, néhol akár 40-50 milliméter csapadék), viharos (helyenként 70-80 kilométer/óra körüli) szél, jégeső kíséri. Este, késő este néhol heves zivatar is kialakulhat, akár 90 kilométer/órát meghaladó széllel és nagy méretű jéggel. Az éjszakai órákban további intenzív csapadék (eső, zápor, zivatar) várható a keleti országrészben, így összességében több helyen is hullhat 20-50 milliméternyi csapadék.

A Dunántúli-középhegység, a Balaton, Pest megye térségében szombaton az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések helyenként 60-70 kilométer/óra körül alakulnak. Késő este, éjszaka a Zemplén, Bodrogköz, Nyírség tája...

    Olvassa el: hvg.hu