Mayweather 100 ezer dollárt ad annak, aki segít neki2Fénykép© index.hu

Mayweather 100 ezer dollárt ad annak, aki segít neki

, 4 hír, 3 oldalnézet

Kirabolták Floyd Mayweather Jr., a profi boksz élő amerikai legendája egyik házát Las Vegasban.

A 44 éves, egykoron öt súlycsoportban is világbajnok ökölvívó a Facebookon tette közzé, hogy bűnözők jártak nála, egyszersmind 100 ezer dolláros jutalmat kínált a tettesekkel kapcsolatos információkért. A mind az ötven profi fellépésén győztes, így veretlenül visszavonult, s azóta csak bemutatókat vállaló Mayweather elárulta, hogy a rablók drága táskákat és más értékes tárgyakat vittek magukkal.

"Az ember otthona szentély, a béke, a kikapcsolódás és a kényelem helye. Amikor valaki megsérti ezt a szentélyt, az nyugtalanító és fájdalmas" - írta a bokszoló, aki magyar idő szerint legutóbb hétfő hajnalban, Miamiban lépett ringbe honfitársa, a videobloggerként elhíresült színész, Logan Paul ellen. Mayweather jobb volt, de hivatalosan nem nyert, mivel végigment bemutató meccse, így győztest nem hirdettek.

Szerepléséért ezzel együtt - a fizetős tévécsatornáktól befolyó summán felül - 10 millió dollár garantált pénz járt neki. Mayweather már régóta minden idők legjobban fizetett ökölvívójának számít. A Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaóval 2015-ben vívott összecsapásért a profi bokszban csúcsgázsinak számító pénzt - 210 millió dollárt - keresett, mi több: az ír ketrecharcos Conor McGregor elleni 2017-es mérkőzéséért nem hivatalos információk szerint 275 millió dollárral gazdagodott.