Még körözi a rendőrség Balogh Sándort5Fénykép© magyarnarancs.hu

Még körözi a rendőrség Balogh Sándort

, 7 hír, oldalnézet

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint elfogatóparancs alapján körözik Balogh Sándort, aki egyebek mellett a budapesti vizes vb gazdasági vezetője volt. Az üzletember afrikai és más jótékonysági akciókkal is ismertté vált a médiában, korábban Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszternek volt a férje.

Balogh Sándor volt egy időben a Zsolnay Porcelánmanufaktúra megszerzésére létrehozott "ellencég", a Ledina Kerámia Kft. többségi tulajdonosa is - írta a pécsi újság.

Balogh Sándor üzletember volt egyebek mellett a 2017-es budapesti vizes világbajnokság gazdasági igazgatója, ő a Magyar Afrika Társaság elnöke. Korábban a G7 számolt be arról, hogy Baloghhoz köthető több tucat vállalkozás volt bejegyezve Bártfai-Mager Andrea jelenlegi nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter egyik rózsadombi lakásának címére, a vállalkozások egy része tartozással, felszámolással szűnt meg. Balogh Bártfai-Máger korábbi férje volt, de a miniszter közlése szerint 1998 óta különváltan élnek, és a cégekhez nincs köze.