Megérkezett Moszkvába Navalnij6Fénykép1Videó© 24.hu

Megérkezett Moszkvába Navalnij

, 23 hír, 0 oldalnézet

A gépnek a Vnukovói repülőtéren kellett volna leszállnia, ám az utolsó pillanatban a hatóságok úgy döntöttek, a Pobjeda légitársaság repülőjét átirányítják a Seremetyevói reptérre. A döntés oka, hogy Vnukovón nagy tömeg gyűlt össze az ellenzéki politikus fogadására. Vnukovo környékét is lezárták, a hatóságok meg akarják akadályozni, hogy Navalnij hívei átmenjenek Seremetyevóra.

A gép érkezése előtt a rohamrendőrség őrizetbe vette a Navalnij által vezetett korrupcióellenes alapítvány több tagját, köztük Ljubov Szoboljt, akit néhány nappal ezelőtt már azért is elvittek az egyenruhások, mert beszélni akart azzal a titkosszolgálati ügynökkel, aki a Navalnijjal folytatott telefonbeszélgetésben elismerte a politikus elleni tavaly augusztusi novicsokos merénylet tényét.

Az őrizetbevételek után a rendőrök kiszorították az érkezési épületben azokat, aki azért gyűltek össze, hogy fogadják a Berlinből hazaérkező ellenzéki politikust.  Az épületből kizavart tüntetők „fasiszták, fasiszták” kiáltással reagáltak a rendőri fellépésre. Az őrizetbevételek az épület előtt is folytatódtak, több rendőrség teherautó is megtelt letartóztatottakkal. Szentpétervárról őrizetbe vételekről érkeztek hírek: ott azokat az aktivistákat tartóztatták le, akik Moszkvába akartak utazni, hogy jelen legyenek Navalnij érkezésekor.