Meghalt Gallai Péter, a Piramis billentyűse3Fénykép2Videó© hirado.hu

Meghalt Gallai Péter, a Piramis billentyűse

, 8 hír, oldalnézet

Életének 66. évében meghalt Gallai Péter, a Piramis billentyűse és zeneszerzője.

65 éves korában meghalt Gallai Péter, a Piramis legendás billentyűs-zeneszerzője, aki korábban játszott a Bikiniben is. Halálának hírét a Piramis zenekar jelentette be Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írják, Gallai Péter vasárnap éjszaka, álmában halt meg. A zenekar szombaton lép fel a Várkert Bazárban – sajnos már Gallai nélkül. A bejegyzés végén a „Szállj fel magasra!” szövegérszlettel búcsúztak társuktól, ami Gallai – a sok közül egyik – remekművéből való.

Gallai Péter 1974-ben végzett a Konzervatóriumban, de már 1971-ben megalapította első zenekarát, a Nautilust, aztán jött a nagy korszak 1974-től 1982-ig, amikor a Piramisban billentyűzött, énekelt és zenét írt. Tagja volt a Favágóknak is, korábban a Bikininek. 2009 óta pedig ismét a már Nyemcsók Jánossal felálló Piramis tagja volt. A legendás Piramis egykori frontembere, Révész Sándor mondta Gallairól korábban, hogy „hihetetlenül tehetséges fickó... Nehezen lehet belőle kicsalni, de ha hagyja, akkor mindig kedvesen mosolyog hozzá, és nagyon adja.”