Meghosszabbította a vesztegzárat a cseh kormány2Fénykép© hirado.hu

Meghosszabbította a vesztegzárat a cseh kormány

, 7 hír, oldalnézet

Meghosszabbította egy héttel a cseh kormány a koronavírus-járvány miatt elrendelt, kedd reggel lejáró kilencnapos országos vesztegzárat – jelentette be Jan Hamácek belügyminiszter a kormány hétfői ülése után. Szlovákiában egy pozsonyi börtönben lévő elítéltnél is diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját. Az ukrán kormány döntése értelmében keddtől a Boriszpil repülőtér kivételével az ország minden légi kikötőjének működését leállítják.

A cseh kormány korábbi döntése alapján az országos vesztegzár március 16-a és 24-e közötti időszakra volt kihirdetve. Az intézkedést egyelőre április 1-jéig hosszabbították meg. Jan Hamácek belügyminiszter azt mondta, hogy április elsejéig érvényben minden más, a koronajárvány terjedésének megfékezésére eddig bevezetett intézekedés is.

Csehországban meghatározatlan időre szünetel az iskolai oktatás, március 12-től harmincnapos szükségállapot van érvényben, zárva vannak a vendéglők, az üzletek, kivételt az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és néhány más üzlet képez, s egy hete a határok is le vannak zárva.