Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet országos logisztikai központja© delmagyar.hu

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet országos logisztikai központja

, 6 hír, 0 oldalnézet

A Segélyszervezet közel 30 éves, Budapest melletti országos logisztikai központja az elmúlt években ugyan többször is megújult, a beérkező több száz tonna segélyáru fogadására azonban már nem volt elegendő az épület alapterülete. Szükségessé vált egy EUR raklapok tárolására alkalmas állványrendszer kiépítése, amellyel a befogadókapacitás hatékonyan növelhető.

Ezzel a megoldással a koronavírus-járvány ideje alatt jelentős mértékben megnövekedett mennyiségű segélyáruk, eszközök, berendezések, védőfelszerelések befogadásának, tárolásának és a kiszállításra történő előkészítésének megfelelő színvonalú biztosítása oldódott meg, továbbá több hely jut a kapcsolódó nyilvántartási és egyéb adminisztrációs tevékenységek ellátására is.

A támogatással összefüggésben Lehel László elnök-igazgató kifejtette, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet az utóbbi évek folyamán országos raktárhálózatot épített ki több intézménye területén, mely nagyban elősegíti egyrészt az adományok általános logisztikáját, másrészt pedig humanitárius katasztrófák (pl. árvíz) esetén még hamarabb segítséget tudnak nyújtani az egész országban.