Megvan a 16 legjobb balatoni strand3Fénykép© hirado.hu

Megvan a 16 legjobb balatoni strand

, 5 hír, oldalnézet

Idén 16 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos kék hullám zászlót. Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke pénteken Balatonalmádiban a strandminősítés díjátadó ünnepségén elmondta, soha nem volt még ennyi kiváló minősítésű strand a Balatonon. A legjobbnak járó elismerést Csopak Községi Strandja kapta.

Idén 35 balatoni strand nevezett a minősítő versenyre, amelyből 16 nyerte el a maximális, ötcsillagos minősítést, 14 fürdőhely négycsillagos lett, 5 pedig háromcsillagos zászlót kapott. Balassa Balázs elmondta, az elmúlt években és idén rendkívüli mértékben fejlődtek a balatoni strandok az elnyert támogatásoknak is köszönhetően. A BSZ elnöke arról is beszámolt, hogy a szabadstrandok fejlesztésére jutó pályázati forrásoknak nagy szerepe van abban, hogy egyre kisebb a minőségi különbség a fizetős és ingyenes strandok szolgáltatásaiban.

Idén négy különdíjat osztottak ki. A Balaton családbarát strandja idén a gyenesdiási Diási Játék Strand lett, a legsportosabb strand az Ábrahámhegy Községi Strand, a leginkább kerékpáros-barát strand a vonyarcvashegyi Lido Strand, a legjobb szabad strand pedig a balatonboglári Platán Strand.