Mészáros és Tiborcz cégéhez kerül a balatonfüredi kikötő2Fénykép© 24.hu

Mészáros és Tiborcz cégéhez kerül a balatonfüredi kikötő

, 7 hír, 4 oldalnézet

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös ingatlankezelő cége, az Appeninn Nyrt. lett a balatonfüredi kikötő új tulajdonosa, miután a cég megvásárolta a kikötőt üzemeltető Solum-Invest Ingatlanfejlesztő Kft.-t - a Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható Appeninn-közleményről az Index számolt be.

Az Appeninn a Solum-Investet Balázs Attilával, a Bayer Construct Zrt. részvényesével együtt vásárolta meg, ő ezzel 24 százalékos tulajdonrészt szerzett meg. A közlemény szerint ’a Társaság a kikötő magas színvonalú üzemeltetésével és a partnerével közösen tervezett jövőbeni fejlesztésekkel új, magas minőségű termékkel jelenik meg a balatoni turisztikai piacon”.

A kikötő 2013-2018 között a Közgép és Fonyó Károly tulajdonában volt – emlékeztet a portál. Az Appeninnben 2017 nyarán szerzett meghatározó tulajdonrészt a Mészároshoz köthető Konzum Nyrt. egyik alapja, a társaság egy évvel később kötött stratégiai partnerségi megállapodást Tiborcz ingatlancégével, a BDPST Zrt-vel. Azóta Tiborcz egyre nagyobb tulajdonrészt szerzett a tőzsdén jegyzett cégben.