Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária megtiltotta, hogy a Lavrovot szállító gép belépjen a légterébe2Fénykép© hirado.hu

Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária megtiltotta, hogy a Lavrovot szállító gép belépjen a légterébe

, 5 hír, 8 oldalnézet

Veszélybe került Szergej Lavrov hétfőre és keddre tervezett belgrádi látogatása, Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária ugyanis megtiltotta, hogy az orosz külügyminisztert szállító gép használja a légterét - közölte értesülését vasárnap az internetes oldalán a Vecernje Novosti című belgrádi napilap.

Ana Brnabic miniszterelnök úgy nyilatkozott: "nagyon bonyolult" az orosz diplomácia vezetőjének szerbiai útjával kapcsolatos helyzet, az országba érkezés részleteivel Aleksandar Vucic államfő foglalkozik. A köztársasági elnök már néhány nappal ezelőtt is arról beszélt, hogy egyre bonyolódik Szergej Lavrov látogatásának ügye.

A szerbiai közszolgálati televízió tájékoztatása szerint az orosz külügyminiszter látogatásával kapcsolatban Aleksandar Vucic a hétfő esti híradóban nyilatkozik, akkor közli, hogy meghiúsult-e az út vagy sem, ami azt jelenti, hogy a hétfőre tervezett érkezés bizonyosan elmarad.