Müller Cecília jól van, az oltási terven pedig semmiképp sem akarnak változtatni6Fénykép© delmagyar.hu

Müller Cecília jól van, az oltási terven pedig semmiképp sem akarnak változtatni

, 16 hír, 4 oldalnézet

Müller Cecília közölte: értesültek arról, hogy a jövő héten valószínűleg kevesebb vakcina érkezik majd. Mint mondta, többletkapacitás kialakítására készül az oltóaanyaggyártó Pfizer, ezért – valószínűleg technikai okokból – a gyárat erre fel kell készíteni.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken beszélt arról, hogy a következő hetekben előfordulhatnak fennakadások a Pfizer és a BioNTech koronavírus-oltóanyagának európai szállításában, a két cég azonban garantálja, hogy 2021 első negyedévében teljesíti korábbi vállalásait. A Pfizer elismerte, hogy február elejéig még ideiglenes fennakadások lehetnek a belgiumi Puursban lévő üzemük bővítése miatt, de hangsúlyozta, hogy a bővítés következtében jelentősen nőnek majd gyártókapacitásaik.

Müller Cecília a rádióinterjúban hangsúlyozta: készülnek arra, hogy semmiképpen ne kelljen csökkenteni a beadott védőoltások mennyiségét, ezért minden megtesznek azért, hogy hatékony és biztonságos vakcinát szerezzenek. Így az Európai Unión kívüli gyártókat is megkeres a magyar kormány.