Négy új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka4Fénykép© origo.hu

Négy új taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka

, 7 hír, 0 oldalnézet

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke megnyitó beszédében elmondta, fantasztikus éve volt a magyar úszósportnak, az esztendő csúcseseményeként a hazai rendezésű világbajnoksággal. Hozzátette, köszönet a lehetőségért a FINA illetékeseinek. Az elnök kiemelte az Úszó Nemzet Programot, amelyben idén már 20 ezer gyermek vett részt. Wladár Sándor köszönetet mondott a kormánynak, amely segítsége nélkül nem születhettek volna meg az elmúlt évek eredményei, illetve nem maradhatott volna nyitva 77 uszoda.

„Ezzel megmentette a magyar úszósport múltját, jelenét és nem utolsó sorban a jövőjét” – mondta Wladár, aki Schmidt Ádámnak, illetve Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszternek adott át a válogatott versenyzők által dedikált úszósapkát.

Huszain al-Muszallam beszédében kiemelte a magyar kormány szerepét, amely egészen kivételes módon támogatja a sportot. Hozzátette, Magyarország és a magyar emberek igazi partnerei a szervezetnek, és köszönet mindenkinek, aki a vizes sportokat segíti munkájával.