Nem állíthat jelöltet a Jobbik a borsodi időközi választáson6Fénykép© alfahir.hu

Nem állíthat jelöltet a Jobbik a borsodi időközi választáson

, 19 hír, 0 oldalnézet

A Kúria pénteken helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelyben az NVB visszautasította a Jobbik nyilvántartásba vételét jelölőszervezetként az október 11-ei tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú egyéni választókerületében a motorbalesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc helyére választanak parlamenti képviselőt. A Fidesz a politikus lányát, Koncz Zsófiát indítja, és összeszedte már a szükséges ötszáz aláírást az induláshoz a független Tóth Ádám is, akit az ISZOMM és a Magyar Szolidaritás Mozgalom támogat.

A Jobbik augusztus 18-án kérelmezte, hogy vegyék nyilvántartásba jelölőszervezetként, a párt azt a Bíró Lászlót tervezte indítani, aki 2014-ben 31,64 százalékot ért el a körzetben, és így második lett Koncz Ferenc mögött. A helyi választási bizottság nyilvántartásba vette jelölőszervezetként a Jobbikot, a Fidesz azonban fellebbezést nyújtott be az NVB-hez, amely hétfőn a korábbi döntést megváltoztatva visszautasította a Jobbik kérelmét, és ezt a döntést hagyta helyben a Kúria is.