Nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért Donáth Anna4Fénykép© hirado.hu

Nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért Donáth Anna

, 9 hír, oldalnézet

Nem indul újra a Momentum elnöki tisztségéért Donáth Anna – jelentette be a Facebook-oldalán az ellenzéki politikus, aki döntése okáról is beszélt. Mint arról korábban a beszámoltunk, a sajtóban már megjelent, hogy a politikus édesanya lesz, de a hírt most nyilvánosan is megerősítette.

Csodálatos dolog történik az életemben: anya leszek. Ezzel együtt pedig nagyon sok mindent át kellett értékelnem a személyes és politikai jövőm szempontjából. Arra jutottam, hogy az egyre erősebbé váló, nagy jövő előtt álló Momentum mindennapos elnöki feladatait nem tudnám felelősségteljesen úgy ellátni, hogy közben az anyasággal egy rendkívül izgalmas, de rengeteg ismeretlen kihívással járó feladat elé nézek

Mint ismert, Donáth Anna a Momentum kezdete óta oszlopos tagja volt a pártnak. 2018–2020 között alelnökként, 2021 ősz óta, Fekete-Győr András lemondása után pedig a párt elnökeként dolgozott. 2019-ben Cseh Katalin mellett ő nyert momentumos mandátumot az Európai Parlamentbe, hogy ezzel a tisztséggel mit tervez, egyelőre nem jelezte.