Nem kerülhet gyámság alá a Dózsa György úti gázoló2Fénykép© index.hu

Nem kerülhet gyámság alá a Dózsa György úti gázoló

, 6 hír, oldalnézet

Hiába próbált gyámság alá kerülni a Dózsa György úti ámokfutó, M. Richárd, a jelek szerint mégsem fog neki sikerülni – adta hírül az InfoRádió. Emlékeztetnek: a gyámság büntethetetlenséget jelentett volna. Információik szerint egy M. Richárdhoz nagyon közel álló nő kezdeményezte a VIII. kerületi Kormányhivatal gyámügyi osztályán a férfi gondnokság alá helyezését.

Annak, hogy valakit felnőttként gondnokság alá helyezzenek, fontos kritériumai vannak. Ha a hozzátartozók vagy az arra jogosult személyek vagy bárki más jelzi, hogy az illetőről alaposan feltehető, hogy gondnokság alá helyezése szükséges, akkor természetesen megkeresheti a gyámhivatalt, de a gyámhivatalnak meg kell győződnie arról, hogy valóban indokolja-e a gyámság alá vételt az illető állapota. Ezt az eljárást maga az érintett is megindíthatja. Ha valaki gondnokság hatálya alatt áll, akkor akár meg is úszhatja a felelősségre vonást

– mondta Surdy Miklós nyugalmazott büntetőbíró, ügyvéd.

M. Richárdot tavaly szeptemberben a bíróság első fokon bűnösnek mondta ki a 2017-ben a Dózsa György úton történt, két ember halálát követelő gázolás miatt. Ebben az eljárásban bírálták el azt is, hogy korábban megvert egy kerékpárost.