Nem közölte Kovács Zoltán válaszcikkét a Washington Post© magyarnarancs.hu

Nem közölte Kovács Zoltán válaszcikkét a Washington Post

, 8 hír, 2 oldalnézet

Pedig „Magyarországot tisztességtelen bírálatok érik”.

Nem volt hajlandó közölni Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár pénteki írását a Washington Post (WP), amelyet válaszként küldött egy Magyarországot bíráló cikkre – szúrta ki a hvg.hu.

A kormányszóvívő cikkében felidézi, hogy a berlini fal leomlásának 30. évfordulójánra született WP-cikk azon fanyalfott, hogy a leomlást követő öröm naivitás volt, mert az „1930-as évek politikája még mindig dívik Kelet-Europában”. A szerző megvádolta Magyarországot azzal, hogy antiszemita, irredentista, rehabilitálja Horthy Miklóst, autoriter rendszert alakít ki és illiberális.

A válaszcikkében Kovács Zoltán többek azt írja, Magyarországot tisztességtelen bírálatok érik, holott az ország felülkerekedett a rendszerváltozás nehézségein, a 2008-as globális pénzügyi válságon, valamint visszaszorította a munkanélküliséget. Az antiszemitizmus vádját azzal igyekszik elhárítani, hogy Magyarországon a zsidó közösség olyan biztonságban él, amelyről csak „álmodozhatnak a berlini vagy párizsi testvéreik.”