Nem tudni, lesz-e Trump-Kim Dzsong Un csúcstalálkozó
Fotó: nepszava.hu

Nem tudni, lesz-e Trump-Kim Dzsong Un csúcstalálkozó

28 hírek, 38

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a Kim Jong Csollal tartott megbeszélései utáni sajtóértekezleten kérdésre válaszolva azt mondta: még nem állítható bizonyossággal, hogy lesz-e csúcstalálkozó Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között – írja az MTI.

Az amerikai diplomácia vezetője mindazonáltal hangsúlyozta: az elmúlt 72 órában „nagyszerű haladást” sikerült elérni, és a megbeszélések Észak-Koreával „jó irányban haladnak”. Pompeo leszögezte: nyilvánosság előtt nem kívánja megvitatni, hogy mit tartalmazhat az Észak-Koreával kötendő megállapodás. Szavai szerint a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető között tervezett csúcstalálkozó „az életben egyszer adódó lehetőség”.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kim Jong Csol is, ám ő nem értékelte a megbeszéléseket, és kérdésekre sem válaszolt.

Pompeo egy Twitter-bejegyzést is közzétett, amelyben „lényegbevágónak” minősítette az eszmecserét. Megbeszéltük a vezetőink közötti lehetséges csúcstalálkozó prioritásait – fogalmazott.

Donald Trump amerikai elnök korábban úgy fogalmazott, hogy „nagyon pozitívak” az eddigi egyeztetések a szingapúri csúcstalálkozóról. Újságíróknak azt mondta: az Észak-Koreában tárgyaló amerikai delegáció pénteken tér vissza Washingtonba, és várhatóan levelet hoz Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől. „Várom, mi lesz a levélben” – jelentette ki Trump. Arra az ú...

    Olvassa el: nepszava.hu