Nemzeti stadiont kap a magyar labdarúgó válogatott az új Puskás Ferenc Stadionnal21Fénykép3Videó© origo.hu

Nemzeti stadiont kap a magyar labdarúgó válogatott az új Puskás Ferenc Stadionnal

, 36 hír, oldalnézet

Már csak két nap van hátra az újjászületett Puskás Ferenc Stadion megnyitásáig. Pénteken a Magyarország-Uruguay meccsel avatják fel az új, többfunkciós Puskás Arénát. Csaknem 68 ezer ember szurkol majd a nyitómérkőzésen, ahol egyúttal a 2018-ban visszavonult Gera Zoltánt is elbúcsúztatják, a Real Madrid pedig sztárvendégeket küld az ünnepélyes megnyitóra.

Az 1953. augusztus 20-án megnyitott Népstadion, majd Puskás Ferenc Stadion bontása 2016 februárjában kezdődött meg. Az 50 méter magas, 316 méter hosszú épület egyik különlegessége, hogy stílusában emlékeztet a régi, ikonikus stadion épületére. Olyannyira, hogy a Népstadion elbontott betondarabjait beépítették az új stadion alapszerkezetébe és a falakba, tehát ilyen formában is visszaköszön a múlt. Szakértők szerint az építmény Európa egyik legszebb stadionja lehet.

Nagy örömet jelent az új épület, hiszen végre nemzeti stadiont kap a magyar labdarúgó válogatott – jelentette ki Kárpáti Róbert sportpszichológus az M1 Szemtől Szembe című műsorában, aki szerint, ha az Uruguay elleni meccs eredménye nem is annyira, de a játék minősége biztosan nagyon meghatározó lesz.