Netanjahu bejelentette mentelmi jogi igényét2Fénykép1Videó© hirado.hu

Netanjahu bejelentette mentelmi jogi igényét

, 8 hír, 0 oldalnézet

Benjámin Netanjahu, a jobboldali Likud párt elnöke és az átmeneti izraeli kormány miniszterelnöke az ország polgáraihoz intézett televíziós beszédben bejelentette, hogy igényt tart parlamenti mentelmi jogára az ellene közhivatali hatalommal való visszaélés, csalás és korrupció vádjait tartalmazó eljárásban.

Szerda éjfélkor jár le a kormányfő rendelkezésére álló harminc napos határidő, amelyen belül mentelmi jogának elbírálását kérheti a kneszet mentelmi bizottságától - írja a 13-as kereskedelmi tévé nyomán az MTI. Mentességének ideje alatt nem kezdődhet ellene bírósági eljárás.

Netanjahu televíziós beszédében arra hivatkozva kérte a mentelmi jogot, hogy összeesküvés áldozata, mert a rendőrség és az ügyészség indokolatlanul kovácsolt ellene vádakat azért, mert nem a politikai paletta bal oldalán áll. Az ország további zavartalan és sikeres vezetése érdekében azt kérte, ne állítsák bíróság elé, majd élesen támadta, valamint korrupcióval vádolta meg legfontosabb politikai ellenfelét, a centrista Kék-fehér párt élén álló Beni Ganzot.