Női kézilabda EHF Kupa - Kupagyőztes a Siófok5Fénykép© origo.hu

Női kézilabda EHF Kupa - Kupagyőztes a Siófok

, 13 hír, oldalnézet

A Siófok KC a hetedik magyar klub, amely döntőbe jutott az EHF Kupában, ahol immár hét arany- és nyolc ezüstérem a magyar mérleg. A visszavágó legeredményesebb játékosa a házigazdák világbajnok francia irányítója, Estelle Nze Minko volt hét góllal. Az egyszeres dán bajnok és kupagyőztes Esbjerg 2014-ben ezüstérmes volt a második számú európai kupasorozatban, a Siófok viszont már a nyolc közé jutással eddigi legnagyobb sikerét érte el, és végül 13 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel lett kupagyőztes.

Női EHF Kupa, döntő, visszavágó: Siófok KC-Team Esbjerg (dán) 26-21 (14-10)

Gólszerzők: Nze Minko 7, Kobetic 6, Aoustin 5, González Álvarez 3, Böhme, Jezic 2-2, Elghaoui 1, illetve Jacobsen 6, Polman, Liscevic 5-5, Jörgensen, Sa. Solberg 2-2, Danielsson 1

A párharcot a Siófok nyerte 47-42-es összesítéssel. Estavana Polman vezérletével jobban kezdtek a vendégek, de a világbajnok francia Estelle Nze Minko irányításával a hazaiak hamarosan 5-1-es sorozatot produkáltak és fordítottak. Mindkét együttes gyorsan játszott, és mivel az első félidő második felében a Siófok volt pontosabb, a 21. percben először vezetett három góllal.