Novák Katalin: a magyar emberek példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot© sonline.hu

Novák Katalin: a magyar emberek példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot

, 6 hír, oldalnézet

Az államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, a magyar emberek példaértékű összefogásról tettek tanúbizonyságot, miközben bebizonyosodott az is, hogy az ellenzéknek az összefogás csak akkor fontos, amikor politikai haszonszerzésről van szó. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a nyári táborok engedélyezéséről és a bölcsődék és óvodák megnyitásáról is beszélt a lapnak.

Teljesen ismeretlen helyzet köszöntött be a családok életébe. Egyik pillanatról a másikra életformát kellett váltani, le kellett mondani a nagyszülőkkel való együttlétről, a gyerekek tanulásába a szülőknek is intenzíven be kellett kapcsolódni, sokszor egy kis lakásban összezárva kellett heteken-hónapokon keresztül megfelelni a családtagok előtt álló legkülönbözőbb kihívásoknak. Az egyszülős családok terhei különösen megnőttek.

Örömteli azonban, hogy több időt tölthettek együtt a családtagok, sokszor a testvérek átvették a barátok szerepét, és a gyerekek egymással való kapcsolata is intenzívebb lett.