Novák Katalin: Rombolni gyorsan lehet, stabil alapokra igényesen építkezni lassabban tudunk3Fénykép© delmagyar.hu

Novák Katalin: Rombolni gyorsan lehet, stabil alapokra igényesen építkezni lassabban tudunk

, 14 hír, oldalnézet

Csak az a gazdaságpolitika lehet igazán sikeres, amelyik a családokat támogatja, és a családtámogatás akkor sikeres igazán, ha hozzájárul a gazdaság erősítéséhez – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Novák Katalin, akit a családvédelmi akcióterv első évfordulója alkalmából kérdezték.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: mintegy kétszázezer család kapott összesen kilencszázmilliárd forintnyi támogatást az elmúlt egy évben csak az akcióterven keresztül. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a Soros György által fölvetett „soha le nem járó hitel” szókapcsolat valójában örök adósrabszolgaságot jelent.

Egy éve érhető el a családvédelmi akcióterv. Hogyan értékelné az eltelt időszakot?

A családvédelmi akcióterv korszakváltást jelent. Nem kevesebbet tűztünk ki célul, mint azt, hogy a gyermeket vállalók anyagi értelemben is jobban járjanak azoknál, akik a gyermektelenséget választják. A babaváró támogatás, a nagycsaládosok autóvásárlásához adott segítség, a bölcsődeépítések, a csok mind ezt a célt szolgálják. Ezért is volt az elmúlt év kiemelten fontos időszaka a 2010 óta tartó építkezésnek.