Novák Katalin: Soha nem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből2Fénykép© origo.hu

Novák Katalin: Soha nem olvasnék a gyerekeimnek ilyen mesekönyvből

, 7 hír, oldalnézet

Novák Katalin arra kérdésre, hogy ez már új a családvédelmi akcióterv2 része, igennel válaszolt.

Igen, tavaly indult a családvédelmi akcióterv és ígértük, hogy folytatni fogjuk.

Ezen a családvédelmi akcióterven dolgozunk és ennek az első eleme az otthonteremtési program, nemcsak az otthonfelújítás, hanem az is, hogy csökkentettük az újépítésű ingatlanok értékesítési áfáját 27 százalékról 5 százalékra, illetve, hogy a CSOK-kal vásárolt ingatlanok esetében még ezt az 5 százalékot is visszatérítjük - nyilatkozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki hozzátette: Ez az otthonfelújítási program azoknak szól, akiknek megvan az otthonuk és nem szeretnének költözni, ezért nem vehetik igénybe a CSOK-ot.

Az igényelhető összeg tekintetében most nem teszünk különbséget az egygyerekes vagy többgyerekes szülők között - tette hozzá a politikus, aki a Hír TV-ben elmondta azt is, hogy a terveik között szerepel, hogy egyszerűsítik az igénylés folyamatát és minimalizálják a visszaéléseket. Elsődleges céljuk, hogy a gyereket nevelő családoknak tető legyen a fejük felett. Az otthonteremtés mellett fontos a gazdaság serkentése is - jegyezte meg Novák Katalin.

A családtámogatás a jövőt illetően is egy meghatározó célkitűzésünk, hogy Magyarországon minél egyszerűbb és jobb legyen gyereket vállalni, hogy az ezzel kapcsolatos anyagi akadályokat minimalizáljuk. Amikor gazdaságélénkítő döntések születnek, vagy ezekről gondolkodunk, mindig ezeket a szempontokat érvényesítjük.