Nyáron meneszthetik Dárdai Pált a Hertha éléről7Fénykép© origo.hu

Nyáron meneszthetik Dárdai Pált a Hertha éléről

, 17 hír, 3 oldalnézet

Ami korábban elképzelhetetlennek tűnt, a szezon végén bekövetkezhet: a reméltnél gyengébb eredmények miatt meneszthetik Dárdai Pált, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

Dárdai Pál legenda Berlinben, 286 bajnokit játszott a csapatban, ezzel klubrekorder. A 43 éves magyar szakember 1997-2011 között a Hertha BSC játékosa volt, visszavonulása után az utánpótláscsapatok mellett dolgozva lépegetett fokozatosan előre a ranglétrán, 2015 óta pedig a profi csapat vezetőedzője. Közvetlen főnöke, korábbi játékostársa, Michael Preetz – akivel együtt játszott 1999-ben is, amikor a berliniek a Bajnokok Ligájában léptek pályára - 2017-ben kijelentette: Dárdait nem lehet elküldeni a klubtól, annyit tett a Hertháért, hogy addig maradhat, ameddig akar.

Mára ez a helyzet megváltozott: a tréner és menedzser között a viszony megromlott, igaz, barátok sosem voltak, de jó kollégák évekig igen. A Kicker szerint Dárdai és Preetz viszonyában nagyon komoly törést okozott a pályaedző kérdése: Rainer Widmayer, a jelenlegi segítő a szezon végén Stuttgartba szerződik. (Már tavaly októberben váltani akart, de sikerült rávenni, hogy ezt a szezont dolgozza végig a fővárosiakkal.) A szakember pótlását másképp képzeli el Preetz és másképp Dárdai.