Nyomoznak annak a dusnoki babának a szülei ellen, aki jogilag nem is létezik5Fénykép© blikk.hu

Nyomoznak annak a dusnoki babának a szülei ellen, aki jogilag nem is létezik

, 6 hír, 4 oldalnézet

2020. január 28. 10:20 - szerző: 168 Óra

Kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást a kalocsai rendőrkapitányság egy dusnoki házaspár ellen - írja a Magyar Nemzet. Az RTL Klub pár napja számolt be arról, hogy rendőrök segítségével vett el a gyámhatóság a családjától egy négyhónapos kisfiút, mert a szülők nem anyakönyveztették, és a kötelező védőoltásokat sem adatták be neki. A házaspár azt mondta, hogy meggyőződésük szerint

a gyereknek nincs szüksége okmányokra, csak szülői gondoskodásra, a kormáníhivatal szerint azonban a gyerek jogait védték az intézkedéssel.

A Magyar Nemzet a helyi Kalohírek hírportálra hivaztkozva azt is írja, hogy a szülők egy csoportosulás tagja, amelyre „szektaként”, „földalatti” politikai szerveződésként és „paramilitáris csoportosulásként” is hivatkoznak. Szerintük ezt az is erősíti, hogy a hatósági fellépés másnapján a Mintaként Alkalmazott Mozgalom (MAG) vezetője mozgósította a csoporttagokat, hogy kérjék számon a rendőröket és a gyámügyeseket. Később ugyanakkor már kompromisszumra szólította fel a szülőket és a hatóságokat.