Nyomozó főügyészség: Nem figyeltek meg rendőrök politikusokat© nepszava.hu

Nyomozó főügyészség: Nem figyeltek meg rendőrök politikusokat

, 4 hír, oldalnézet

Bűncselekmény hiányában megszüntette a Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, valamint a Ligetvédőkhöz tartozó személyek engedély nélküli megfigyelése miatt tett feljelentés alapján hivatali visszaélés bűntette miatt folytatott eljárást – derül ki a a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) az ügyészségi portálon olvasható közleményéből. Állítják: nem figyeltek meg a rendőrök törvénysértő módon politikusokat.

Amint arról a Népszava  is beszámolt „bejelentést kapott” az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. A Blikk értesülése szerint a célszemélyek között volt a mentelmi joggal rendelkező, független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos, valamint a városligeti fák kivágása és a terület beépítése ellen tüntető Ligetvédők csoportjának több tagja és egy ismert celeb is.

Arról maga Hadházy Ákos is beszámolt Facebook-oldalán, hogy a Belügyminisztérium közleménye szerint „a rendőrség nem figyelt meg senkit törvénytelenül”. Most a KNYF arról írt, hogy az ügyészségen egy más bűncselekmény miatt folyamatban lévő ügy gyanúsítottja tett feljelentést a BRFK Felderítő Főosztályának korábbi volt vezetője ellen, aki szerinte 2017 őszétől számos alkalommal adott utasítást engedély nélküli megfigyelésekre.