Olaszországban egy nap alatt 175 ember halt meg koronavírus-fertőzésben4Fénykép© hirado.hu

Olaszországban egy nap alatt 175 ember halt meg koronavírus-fertőzésben

, 12 hír, 0 oldalnézet

Az utóbbi huszonnégy órában százhetvenöttel 1441-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban, eközben a diagnosztizált fertőzöttek száma majdnem háromezerrel, 21 157-re nőtt; a hatóságok újabb korlátozó intézkedések meghozatalát jelentették be, leállították az éjszakai vonatjáratokat, miközben újabb menekülési hullám indult Lombardiából az ország déli része felé.

A polgári védelmi hatóság szombat esti tájékoztatóján elhangzott, hogy a halottak számának növekedése az egy nappal korábbi 250-ről 175-re csökkent. A hatóságok szemlátomást nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget a csökkenésnek, nem tartják ezt fordulópontnak a járványhelyzetben. Az új fertőzöttek száma ráadásul a huszonnégy órával ezelőtti valamivel több mint kétezerről, 2795-re nőtt, ami az egy héttel ezelőtti adatoknak majdnem háromszorosa.

Intenzív osztályon több mint 1500 beteget kezelnek. A gyógyultak száma 1966-ra emelkedett. A közegészségügyi hivatal (ISS) adatai szerint emelkedik az ötven év alattiak közti fertőzések mértéke. Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője kifejtette, húszmillió szájmaszkot rendeltek a világ különböző részeiből, de eddig csak ötmillió érkezett meg.