Olyan intézményekbe is iskolaőröket küldenek, amelyek nem is kértek© 24.hu

Olyan intézményekbe is iskolaőröket küldenek, amelyek nem is kértek

, 5 hír, 0 oldalnézet

Nem szeretne megbilincselt diákot látni az a pécsi pedagógus, akinek munkahelye bár állítása szerint nem kérte, mégis iskolaőröket kap szeptembertől. A kancelláriaminiszter azt mondta: ilyen esetben a Belügyminisztériumhoz lehet fordulni. Híradónknak az EMMI azt írta: csak olyan köznevelési intézmények kerültek fel a listára, amelyek a második körben megerősítették, hogy szeretnének iskolaőröket. Összesen 491 iskolában vezetik be szeptembertől az iskolaőrség intézményét.

Idén februárban egy nagykátai iskolában saját tanárát fenyegette meg egy diák. A kormány indoklása szerint az ilyen esetek miatt döntött az iskolaőrség felállításáról. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményében azt írta: 491 helyen kezdik meg munkájukat az iskolaőrök szeptembertől. Ezek közül 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény.

A listát Borsod-Abaúj- Zemplén megye vezeti, itt 77 iskola jelezte az igényt. Ezt követi Somogy 44, Pest megye pedig 40 intézménnyel. A legkevesebb igény Vas megyéből érkezett, itt csupán 4 helyen kezdenek ősszel iskolaőrök.