Ön tudja, milyen pohárból, hogyan kell inni a pálinkát?© kemma.hu

Ön tudja, milyen pohárból, hogyan kell inni a pálinkát?

, 6 hír, 0 oldalnézet

Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A „Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című kötet letölthető a NAK portáljáról.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.