Online pénzadománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet© kemma.hu

Online pénzadománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet

, 7 hír, 2 oldalnézet

A segélyszervezet idén is meghirdeti a tavaszi Felhőtlen gyermekkor kampányát, és arra kér mindenkit, hogy csatlakozzon a www.segelyszervezet.hu oldalon támogatható pénzadománygyűjtés célkitűzéseihez – közölte a szervezet szerdán.

Az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves, gyermekeket segítő munkájának támogatása mellett most azért indít pénzadománygyűjtést, hogy minél több nehéz helyzetbe került gyermekes családot tudjanak élelmiszerrel támogatni, valamint segítséget nyújthassanak a tanulásban azoknak a gyermekeknek, akiknek hiányoznak eszközeik a digitális oktatásba való bekapcsolódáshoz. Emellett fejlesztő pedagógusok bevonásával szeretnének hozzájárulni a gyermekek bezártság alatt tovább halmozódó hátrányainak leküzdéséhez, valamint nyáron intézményeik napközis táborokat szerveznének.

Az adománygyűjtésre hívja fel a figyelmet Iain Lindsay brit nagykövet május 15-én indított Ne csak szurkolj, segíts! jelmondattal meghirdetett akciója is. A diplomata ismert közéleti személyekből álló futóláncot indított, akikkel a gyermeknapig teljesítik a Balatonkörnek megfelelő 221 kilométert.