Orbán Viktor: Soros emberéből akarnak bizottsági elnököt csinálni2Fénykép© origo.hu

Orbán Viktor: Soros emberéből akarnak bizottsági elnököt csinálni

, 6 hír, 5 oldalnézet

Már önmagában az is elég indok Frans Timmermans elutasítására, hogy Soros György embere, de a V4-ek azért nem támogatják a bizottsági elnöki jelölését, mert szerintük „egy ideológiai harcos és harcot folytat mindenki ellen, aki az ő gondolkodásától különböző módon látja a világot" - nyilatkozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a rendkívüli uniós csúcs után Brüsszelben a V4NA nemzetközi hírügynökségnek.

A magyar kormányfő elmondta, Angela Merkel német kancellár szembe ment az Európai Néppárt döntésével és mindenképpen Frans Timmermansnak szeretné a bizottsági elnöki pozíciót adni. A visegrádi négyek pedig Orbán Viktor szerint fantasztikus bravúrt hajtottak végre.

Krimiszerűnek nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök a rendkívüli EU-csúcs történéseit. Szerinte a küzdelem arról szól, hogy néhány európai vezető (Frans Timmermans, Manfred Weber) elhatározták, hogy a következő öt évben az Európai Bizottságot olyan embernek kell vezetnie, aki a Soros-féle NGO hálózatnak és a liberális demokráciának a megingathatatlan képviselője.