Oroszország leállította az áramexportot Finnországba6Fénykép© infostart.hu

Oroszország leállította az áramexportot Finnországba

, 10 hír, oldalnézet

Tizennégy miniszterrel alakul meg az ötödik Orbán-kormány, öt új tárca jön létre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma megszűnik. Orbán Viktort hétfőn választja meg miniszterelnökké az Országgyűlés. Az általános miniszterelnök-helyettes Semjén Zsolt lesz.

Szijjártó Péter marad a külgazdasági és külügy-, Pintér Sándor a belügy-, Nagy István az agrár-, Varga Judit az igazságügyi-, valamint Varga Mihály a pénzügyminiszter. A Miniszterelnöki Kabinetirodát - amelyhez ezentúl a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok is tartoznak- továbbra is Rogán Antal, míg a Miniszterelnökséget a következő négy évben is Gulyás Gergely vezeti.

A kormányba újonnan visszatérők közül Lázár János az építési és beruházási tárcát, Navracsics Tibor a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárcát irányíthatja. A honvédelmi tárcát Szalay-Bobrovniczky Kristóf veszi át Benkő Tibortól. A Kulturális és Innovációs Minisztérium élére Csák János kerül. A Technológiai és Ipari Minisztériumot Palkovics László vezetheti.