Országszerte számos programmal emlékeznek Trianonra4Fénykép© hirado.hu

Országszerte számos programmal emlékeznek Trianonra

, 24 hír, 0 oldalnézet

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján a közmédia minden csatornája és online felületei is megemlékeznek a magyar történelem egyik legtragikusabb napjáról. A Trianonhoz kapcsolódó filmek mellett, művészek, tudósok, közéleti emberek beszélnek arról, mit jelent számukra az összetartozás, a műsorfolyamot figyelő nézők, rádióhallgatók, vagy az online adásba bekapcsolódók pedig e-mailen és SMS-ben üzenhetnek a témával kapcsolatban.

Június 4-én a Duna Televízióban láthatják először a nézők a Kossuth térre megálmodott Trianon-emlékművet, és közreadnak egy különleges, örökérvényű hangfelvételt is, amellyel az egykori vallás- és közoktatási miniszter, Klebelsberg Kuno üzent kora fiataljainak Trianon kapcsán. 15 óra 25 perctől a Wettstein-napló című dokumentumfilmből részletesen ismerhetjük meg a magyar békedelegáció öt havi munkájának legfontosabb mozzanatait, majd 18 óra 40 perctől a Koltay Gábor rendezésében készült Hétköznapi Trianon című dokumentumfilmet adják le.

A diktátum aláírásának időpontjában, 16 óra 30 perctől a Duna, a Duna World és a Kossuth hullámhosszán megszólalnak a harangok.