Összehívta a sztrájkbizottságot a köznevelési államtitkár3Fénykép© portfolio.hu

Összehívta a sztrájkbizottságot a köznevelési államtitkár

, 5 hír, 2 oldalnézet

A tárca közleményében azt írta: a Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete részére megküldött meghívóban az államtitkár felhívta a szakszervezeti vezetők figyelmét arra, hogy a január 23-ától meghirdetett országos sztrájknapokon a köznevelési intézményekben az intézményvezetők és a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatások teljes körű biztosításáért mindent megtesznek.

Hozzátette: a helyi sztrájkbizottságot, illetve sztrájkszervezőt terhelő kötelezettségek betartása a tanulók érdekeinek védelmét kell szolgálnia, a gyermekek semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek.

Címlapkép: Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára beszédet mond az Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) meghirdetésén a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban 2022. október 12-én. A megmérettetés az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny utódja, amelyet 31-szer rendeztek meg. MTI/Bruzák Noémi