Osztrák pénzt segített tisztára mosni egy magyar banki alkalmazott© vg.hu

Osztrák pénzt segített tisztára mosni egy magyar banki alkalmazott

, 5 hír, 3 oldalnézet

Az Osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal nyomoz Michael H. és társai ellen, akik illegálisan üzemeltettek nyerőgépeket Ausztriában. A tiltott szerencsejátékból befolyt összegeket magyar és szlovák cégeknek utalva visszaforgatták legális vállalkozásokba, majd befektették vagy készpénzben felvették - írták.

Miután az osztrákok megkeresték a magyar rendőrséget a bűnügy magyarországi szálainak felderítése céljából, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénzmosás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az NNI vagyonvisszaszerzési hivatala megállapította, hogy az osztrák bűnözők a 33 éves N. György banki alkalmazott közreműködésével több magyarországi pénzintézetnél nyitottak számlákat. A nyomozás adatai szerint a férfi 582 ezer euró (mintegy 190 millió forint) bűncselekményből származó pénzösszeg eredetének eltitkolásában vett részt, amiért fizettek neki.

Az NNI szerdán több helyszínen tartott házkutatást, és tárgyi bizonyítási eszközöket, valamint a bűncselekményből származó vagyonelemeket foglalt le, és zár alá vett egy nagy értékű autót és több bankszámlát. A pénzmosással megalapozottan gyanúsítható N. Györgyöt elfogták, őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.