Öt év alatt tízszeresére nőtt a kivások száma© infostart.hu

Öt év alatt tízszeresére nőtt a kivások száma

, 5 hír, 2 oldalnézet

A magyar tőkepiac stabil erősödését mutatja, hogy a 2020-ban tapasztalt visszaesés ellenére öt év alatt 75,78 százalékkal emelkedett a BUX-index és 55,25 százalékkal az éves tőzsdei részvényforgalom - összegezte a 2016-ban meghirdetett, öt évre szóló piacfejlesztési stratégia eredményeit bemutatott Stratégiai jelentésében a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

Az elmúlt öt évben jelentős bővülést könyvelhetett el a magyar tőkepiac - a BÉT az 5 évvel ezelőtti 62 kibocsátóhoz képest 80 kibocsátót számlál. A dinamikusan növekvő, feltörekvő társaságok mellett többek között olyan jelentős múlttal rendelkező, komoly presztízzsel bíró vállalatok is bevezették értékpapírjaikat a BÉT parkettjére, mint az MKB Bank, a Waberer's vagy a Duna House, illetve egyenként 100 milliárd forintot meghaladó tőkeemelést hajtott végre az OPUS és az Autowallis is.

2016-tól kezdve kiemelt fontossággal bírt a BÉT tevékenységében a középvállalatok tőzsdei megjelenésének ösztönzése. Ezt egy edukációs és mentorálási programokat egyaránt magába foglaló középvállalati szolgáltatáspaletta kiépítésével valósította meg a BÉT.