Papp Kristóf a 125. a draftlistán© 24.hu

Papp Kristóf a 125. a draftlistán

, 8 hír, oldalnézet

A 18 éves Papp – aki a szezon közben kiadott listán még a 143. helyen állt – a legjobb egyesült államokbeli junior bajnokságban, a USHL-ben szerepel. A Madison Capitols színeiben 21 mérkőzésen 19, aztán december végi elcserélését követően a Des Moines Buccaneers csapatában 23 találkozón 16 pontot gyűjtött. A felnőtt magyar válogatottban is bemutatkozott, a februári nottinghami olimpiai selejtezőben három összecsapáson lépett jégre, és egyszer volt eredményes.

Mivel a koronavírus-járvány miatt minden bajnokság március közepén félbeszakadt, ezért a csatár hazautazott Diósdra családjához, és ott végez fitnesz edzéseket. A következő csapatához, a legmagasabb amerikai egyetemi ligában (NCAA) érdekelt Michigan State Egyetemhez elvileg június 27-én kell kiutaznia.

Magyar jégkorongozót legutóbb 2016-ban raktak fel az NHL-draftlistájára, akkor Horváth Bálint került fel, ő abban az idényben a svéd Rögle színeiben szerepelt. Végül nem draftolták, most pedig a szintén svéd Tyringe SoSS játékosa. Előtte Hári János 2010-ben és 2012-ben is listás volt, de ő sem kelt el.