Parragh László elnézést kér a megbántott vállalkozóktól© nepszava.hu

Parragh László elnézést kér a megbántott vállalkozóktól

, 6 hír, 0 oldalnézet

Elnézést kér Parragh László azoktól a vállalkozóktól, akiket esetlegesen megbántott egy korábbi kijelentésével. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ugyanis az ATV-nek adott vasárnapi interjúban az mondta, hogy nincs kötelező kamarai tagság, de vagy egy ötezer forintos regisztrációs díj, ami szerinte egy vállalkozás tekintetében egy kicsi összeg, és ha valaki ezt nem tudja egy év alatt kifizetni, az ne is menjen el vállalkozni.

Az RTL KlubRTL KlubRTL Klub Híradó hétfőn megkereste Parragh Lászlót, aki azzal érvelt, hogy szerinte az interjúban kifejtett teljes gondolatmenetét nem ismerhette meg a nyilvánosság, illetve szerinte a kamara a veszélyhelyzet alatt számos, a vállalkozások terheit csökkentő intézkedésért sikeresen lobbizott a kormánynál.

Szerintem csak tavaly legalább 500 milliárd forintot kialkudtunk a gazdaság számára ezeken a területeken. Ehhez viszont a kamarát fent kell tartani, ehhez bért kell fizetni, ehhez működni kell. Én azt gondolom, ötezer forint egy vállalkozás számára egy esztendő alatt nem lehet akkora tétel, ami nem kigazdálkodható