Pécsett is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók3Fénykép© delmagyar.hu

Pécsett is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

, 9 hír, 0 oldalnézet

Számunkra fontos, hogy a ránk váró nehéz időkben Pécsett egységes és erős közösség jöjjön létre, ezért köszönettel vettük Hoppál Péter levelét és elfogadtuk a javaslatát. Ennek értelmében Pécs polgármestere kiadta a szükséges utasításokat ahhoz, hogy az egészségügyi dolgozók 2020 március 31-étől az új koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzet visszavonását követő 15. napig Pécsett ingyenesen vehessék igénybe a közösségi közlekedést. A rendelkezés részleteit a közlemény végén találják.

Az egészségügyi dolgozók közlekedésének megkönnyítése érdekében a járvány idejére ezen felül egyéb lépéseket is tettünk. Már az elmúlt héten elkezdtük az egyeztetést a PTE klinikai dolgozói, a háziorvosok, házi gyermekorvosok és a szakrendelők egészségügyi dolgozói ingyenes parkolásáról a veszélyhelyzet idejére.

Folynak az egyeztetéseket annak érdekében is, hogy a különböző klinikai telephelyek között új, célzott és ingyenes helyi buszjáratokat vezessünk be, amelyek azokat a klinikai dolgozókat szállítják, akik napi szinten vesznek részt az új koronavírus elleni küzdelemben.