Pérez az élre állt, a Mercedes hátracsúszott Miamiban5Fénykép© index.hu

Pérez az élre állt, a Mercedes hátracsúszott Miamiban

, 8 hír, oldalnézet

Új helyszínen debütál idén a Formula–1 mezőnye, a Hard Rock Stadion köré épült Miami International Autodrome városi versenypályán. A pálya karakterisztikája hasonlít a brazíliai interlagosi vonalvezetésre, a menetirány az óramutató járásával ellentétes. Dinamikus pályáról van szó, számtalan padlógázas szakasszal, trükkös kanyarokkal, szűk vonalvezetéssel.

Az Egyesült Államokba kezd beszivárogni az F1-életérzés, ezzel együtt a „Miami vibe” is átjárja a mezőnyt. A pilóták számtalan megmosolyogtató pillanatot okoztak már a paddockban. Lewis Hamilton például összes létező ékszerét és karóráját felvonultatta magán. Vettel még az alsónadrágját is az overállja fölé húzta, ezzel tiltakozva az FIA megkötései ellen. A McLaren pilótái szintén hozták a formájukat, crop topban vonulgattak a paddockban egy amerikai late night show forgatás kedvéért.

A wokingi gárda nem titkoltan számtalan újítást hozott Miamira, ami már most bizakodásra adhatott okot. A Mercedes új alacsonyleszorítóerős első és hátsó szárnyat kapott, valamint az úgynevezett „beam wing”, a kipufogó két oldalán található szárnyak is módosításon estek át.