Petíciót indítottak a Semmelweis Egyetem külföldi hallgatói, akik a járvány miatt nem tudnak visszajönni vizsgázni© blikk.hu

Petíciót indítottak a Semmelweis Egyetem külföldi hallgatói, akik a járvány miatt nem tudnak visszajönni vizsgázni

, 4 hír, 2 oldalnézet

A petíciót, amit már több mint 1200-an írtak alá, azért indították a Semmelweis Egyetem külföldi hallgatói, hogy ameddig nem tudnak visszautazni Budapestre, legyen lehetőségük online teljesíteni a vizsgákat.

Mint írják: "Március elején, a járványügyi helyzetre való tekintettel az egyetem vezetése azt javasolta hallgatóinak, hogy menjenek haza. (Mind a külföldi hallgatók, mind a vidéki magyar hallgatók.) Ezzel is megnyugtatva őket az esetleg hiányzások (gyakorlatok, vizsgák) miatti félelmükben".

A petíció elindítói a HVG.hu-nak arról beszéltek, hogy több hallgató is olyan országban él, ahonnan a járványhelyzet miatt egyelőre nincsenek járatok Budapestre, ezért nem tudják megoldani azt, hogy személyesen vegyenek részt a vizsgákon. Kiemelték, nemcsak a külföldi, hanem a vidéki magyar hallgatók számára is nehézséget okoz a budapesti tartózkodás, tekintve hogy az egyetemi kollégiumok a kormányrendelet szerint jelenleg is zárva tartanak.