Plágiumgyanúba keveredett a szlovák kormányfő© alfahir.hu

Plágiumgyanúba keveredett a szlovák kormányfő

, 9 hír, 0 oldalnézet

A szlovák parlament elnökét és az oktatásügyi minisztert az elmúlt napokban ért plágiumvádak után, ugyancsak diplomamunkája miatt csütörtökön plágiumgyanúba keveredett a szlovák kormányfő, Igor Matovic is. A miniszterelnök reakciójában elismerte, hogy tanulmányai során "másolt", és elnézést kért ezért, de jelezte, hogy egyelőre nem készül lemondani.

Matovic diplomamunkáját csütörtökön ugyanaz a Denník N szlovák liberális lap minősítette plágiumnak, amely korábban a házelnök és az oktatásügyi miniszter szakdolgozatairól is ezt írta. A lap állítása szerint Matovic - aki az adórendszerről írta a szakdolgozatát - csak a 79 oldalas dolgozat első két oldalát írta, a többit két másik publikációból másolta ki.

A szlovák kormányfő közösségi oldalán reagált a szakdolgozatáról nyilvánosságra hozott állításokra. Azt írta: minden olyan tisztességes diáktól elnézést kér, aki tanulmányai során nem csalt. Beismerte: ő tanulmányai során "másolt", és úgy fogalmazott: "nyilván el kellene veszítenie egyetemi címét."