Polt: Az ügyészség a jogállam szilárd bázisa
Fotó: magyaridok.hu

Polt: Az ügyészség a jogállam szilárd bázisa

5 hírek, 1

A magyar ügyészség a jogállam szilárd bázisa, és az is marad – hangoztatta Polt Péter legfőbb ügyész az ügyészség napja alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten kedden, ahol Ladislav Hamran, az Eurojust elnöke is megjelent, derül az MTI tudósításából.

Hamran az állami hírügynökség beszámolója szerint példamutatónak minősítette a rendezvényen a magyar ügyészség hozzáállását, majd köszönetet mondott Polt Péternek az európai igazságügyi együttműködés érdekében végzett tevékenységéért.

Elégedetten számolt be arról, hogy közös nyomozócsoport köszönhetően volt már sikeres vádemelés Magyarországon az uniós költségvetést károsító csalássorozat miatt, és hogy "a napokban nyilvánosságra hozott jelentés szerint egyébként a magyar ügyészség az OLAF ajánlására minden esetben elrendelte a nyomozást". Jávor Benedek EP-képviselő erről kicsit másképp nyilatkozott.

Hamranaz, uniós szervezet elnöke beszámolt arról is, hogy az unió tagállamai között Magyarország a 7. helyen áll az Eurojustnál megnyitott ügyek számát tekintve, a kiemelt bűncselekményeknél történő információátadásban pedig az első. "Tavaly összesen 169 ilyen információátadás volt, ebből 65 Magyarországról, és ez 51 új Eurojust-ügy megnyitását eredményezte."

A Legfőbb Ügyészség tájékoztatása szerint az Eurojust-tagság egyik fontos hozadéka közös nyomozócsoportok létrehozatala. Azóta többtucatnyi közös nyomozócsoport jött létre ma...

    Olvassa el: hvg.hu