Portugáliával csap össze a magyar kézilabda-válogatott15Fénykép© blikk.hu

Portugáliával csap össze a magyar kézilabda-válogatott

, 21 hír, oldalnézet

Még csak három napon vagyunk túl a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságon, de máris mennyi minden történt! Ez nem véletlen, hiszen már ennyi idő alatt is kiderült, hogy a 24 csapatos mezőnyből bárki legyőzhet bárkit. Már egy-két kivétellel nincsenek érinthetetlen válogatottak, a középmezőny vége és a legjobbak között minimálisra csökkent a különbség.

Talán még a magyar válogatott nyitónapon elszenvedett vereségénél is nagyobb meglepetést tartogatott a szombat este, amikor Oroszország legyőzte az eddig igencsak formán kívül játszó Sander Sagosen vezette Norvégiát. Sőt, előzetesen azt sem gondoltuk volna, hogy a társházigazda Szlovákia előbb szerzi meg első sikerét az Eb-n, mint Gulyás István csapata.

Reméljük, hogy a mieink jó példát vesznek a Litvániát 31-26-ra felülmúló északi szomszédunktól és Portugália ellen sikerül megszerezni a létfontosságú első sikert. Ha ez nem jön össze, akkor nagyon közel kerülünk a kieséshez, amibe egyelőre bele sem merünk gondolni. Már csak azért sem, mert nem mindennap adatik meg a lehetőség, hogy 18-20 ezer ember előtt lássuk a nemzeti csapatot pályára lépni.