Próbanépszámlálás indul 72 magyar településen3Fénykép© origo.hu

Próbanépszámlálás indul 72 magyar településen

, 9 hír, 0 oldalnézet

A hivatal hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az október 7-éig tartó próbanépszámlálás célja, hogy adatokkal segítse a jövő évi népszámlálás szakmai előkészítését.

A válaszadásra felkért címzetteknek legkésőbb csütörtökig postai levelet küld a KSH. Az adatszolgáltatás önkéntes, de fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a népszámlálás-próbafelvételben, hiszen az adatgyűjtés reprezentatív, azaz leképezi a teljes magyar társadalmat, így egy-egy kitöltő mintegy 350 háztartást képvisel - emelték ki.

Ismertették, hogy a próbanépszámlálás kérdőívét augusztus 31. és szeptember 6. között a maja.ksh.hu online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők. Ezután október 7-éig személyes interjú keretében válaszolhatnak azok, akik nem akartak az internetes kitöltés lehetőségével élni. Őket összeírók keresik fel, akik maszkot viselnek majd, és szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására, az érintésmentes kommunikációra - hangsúlyozták.