Rengetegen voltak a Salvini melletti budapesti szimpátiatüntetésen2Fénykép© origo.hu

Rengetegen voltak a Salvini melletti budapesti szimpátiatüntetésen

, 9 hír, oldalnézet

Az újságíró szerint "Matteo Salvini harca a mi harcunk is".

"E hónap 19-ére, 15 órára Matteo Salvini, volt olasz belügyminiszter, a legnépszerűbb olasz párt vezetője nagygyűlést hirdetett Rómába, ahová az ország minden tájáról várja a normalitásban, a nemzetben, az országhatárok védelmének kötelességében hívő, és az illegális migrációt elutasító olaszokat. Amolyan Békemenet lesz Rómában 19-én!"- írja blogján Bayer Zsolt.

A publicista szerint "Matteo Salvini azon, sajnos egyre fogyatkozó európai politikusok egyike, akik az Európai Uniót mint erős és független nemzetállamok szövetségét képzeli el, szemben azokkal, akik a nemzetállamok felszámolásában, a migráció elfogadásában és támogatásában, a „kevert társadalmak” létrehozásában látják a jövőt.

"Matteo Salvini harca a mi harcunk is. Matteo Salvini pedig Orbán Viktor szövetségese. Ő, és az olasz hazafiak megérdemlik, hogy mi, magyar hazafiak kiálljunk mellettük és értük ebben a történelmi pillanatban! Éppen ezért október 19-én, 15 órára szolidaritási nagygyűlést hirdetek Budapestre, az olasz nagykövetség elé. Cím: Budapest, Stefánia út 95"- olvasható a felhívásban.